понедельник, 5 февраля 2018 г.

Чи хотіли б ви хоч уві сні повернутися в своє дитинство? Чи мрієте ви про незвичайні подорожі? Тоді я запрошую вас до нашої бібліотеки, де ви зможете ознайомитися з виставкою творів Жуля Верна. Ми здійснимо мандрівку в часі – помандруємо в далеке XIX століття, де 190 років тому, а саме 8 лютого 1928 року народився французький письменник-фантаст, мандрівник Жуль Верн.

Один з міфів про життя письменника говорить, що він був запеклим домосідом, і дуже рідко та неохоче подорожував. Насправді ж Жуль Верн був невтомним мандрівником. Крім подорожей 1859 і 1861 років до Шотландії та Скандинавії, у 1867 році з братом Полем Жуль Верн відвідав США та побував на Ніагарському водоспаді. На власній яхті «Сен-Мішель-III» він двічі обійшов Середземне море, відвідав Португалію, Італію, Гібралтар, Північну Африку, а в Римі Папа Лев XIII благословив його і його книги.


Творча спадщина письменника величезна. Його книги складають бібліотеку приблизно в 115 великих томів. Всього налічується більше 200 екранізацій творів письменника. Після його смерті залишилася картотека, що включає понад 20 тисяч зошитів з відомостями з усіх областей людського знання.
Кажуть, що після зустрічі з О.Дюма, Верн вигукнув: «Те, що він зробив для історії, я зроблю для географії. І він виконав свою обіцянку.
Куди тільки не подорожували його герої! До їх послуг була вся планета (і не тільки). Перечитайте ще раз його романи, повісті, оповідання, п’єси і ви отримаєте надзвичайну насолоду.

Комментариев нет:

Отправить комментарий