пятница, 23 февраля 2024 г.

 Що б такого почитати?

Підлітковий вік — один з найважливіших етапів у житті кожної людини. У цей час діти починають переглядати свої цінності, пізнавати себе й наважуватися на перші спроби відокремлення від батьків.

Вашій увазі декілька книжок для підлітків, які варто прочитати кожному, хто вступає в цей непростий життєвий період. Вони — про дружбу, любов і пошук себе, про те, що таке добро і зло, відповідальність і наслідки. А ще про те, як залишатися вірним своїм мріям.

Якщо ж ви – вже доросла людина, але ще не знайомі з цими творами – саме час зробити це. 

«Привіт, це Чарлі, або Переваги сором’язливих», Стівен Чбоскі

Якщо ви шукаєте найцікавіші книжки для підлітків, обов’язково зверніть увагу на твір, який розпочинає наш перелік. Це зворушливий і цікавий роман, у якому описуються етапи дорослішання, проблеми у спілкуванні підлітків із дорослими та своїми однолітками.

Головний герой роману Чарлі переходить в іншу школу. Він стикається з нерозумінням однокласників і переживає нервовий зрив. За порадою вчителя одну за одною він відкриває для себе книжки, що допомагають йому подивитися на дорослішання по-новому. Чарлі вчиться розуміти себе і вперше по-дорослому замислюється про сенс життя, дружбу і, звісно ж, кохання.

                

«Провина зірок», Джон Грін

Не можна говорити про популярні книжки для підлітків і не назвати роман «Провина зірок». Це зворушливий і сумний твір, який не залишить байдужим жодного читача.

Головна героїня Хейзел — шістнадцятирічна дівчина, яка бореться з раком щитоподібної залози. На заняттях групи підтримки людей з онкологічними захворюваннями вона знайомиться із сімнадцятирічним Огастусом. Хейзел і Огастус зустрічаються дедалі частіше, обмінюються книжками і клеять дурня так, ніби безжальна хвороба не наступає їм на п’яти.

Чим завершиться ця історія і на що насправді здатна сила кохання?

«Вуличний кіт на ім’я Боб», Джеймс Бовен

Цікаві підліткові книжки не обов’язково мають бути серйозними, з мораллю і повчаннями. Пропонуємо вам напрочуд зворушливу й щиру історію про те, як доброта і любов здатні врятувати життя.

Вуличний музикант, який не може звести кінці з кінцями і стає наркоманом, зустрічає великого рудого кота. Тварина прив’язується до нього, ходить за юнаком назирці, сидить поруч під час виступів.

Як зміниться життя головного героя з появою домашнього улюбленця? І чи зможе він опанувати себе й змінити своє життя на краще?

  
«Енн із Зелених Дахів», Люсі-Мод Монтгомері

Шукаєте добрі цікаві книжки для підлітків? Не оминіть увагою цей роман. Головна героїня — Енн — сирота з дитбудинку, яка приїздить у Канаду, в сім’ю прийомних батьків. У новому будинку дівчинка знаходить не лише родину, а й друзів і навіть перше кохання.

Енн випаде зіткнутися з глузуваннями однокласників, складнощами у спілкуванні з прийомними батьками і проблемами в школі. Проте добре серце головної героїні та її особливе ставлення до будь-яких проблем дає змогу дівчинці не втрачати оптимізму й завжди залишатися вірною собі.

     

Взято із джерела:

https://vivat.com.ua/blog/naikrashchi-knyhy-dlia-pidlitkiv/

Комментариев нет:

Отправить комментарий