вторник, 16 мая 2023 г.

 Віртуальні музеї світу

Вам подобається подорожувати, відвідувати різні музеї, проте ви не завжди маєте таку можливість? Нічого страшного. З появою Інтернету ці проблеми можна легко вирішити.

Сьогодні багато музеїв світу створили інтерактивну версію своїх залів. Тепер ви можете провести дітей по музею, використовуючи звичні для них новітні технології. А тут ви можете побачити посилання на деякі віртуальні музеї світу.

Лувр


Приміщення Лувру саме по собі - осередок культурної спадщини людства, адже раніше воно служило домом для французьких монархів. Ви зможете повністю зануритися в атмосферу і прогулятися поверхами цієї величної споруди. На жаль, на віртуальній екскурсії доступні далеко не всі зали.

Де подивитисьhttp://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

Музеї Ватикану

Головний католицький музей світу. Духовний і культурний центр. Неможливо передати в відеозйомці або на фото всієї краси і величі цього місця. Але, тим не менше, Ватикан прочиняє завісу таємниць і впускає в свої скарбниці. У віртуальному турі представлена Сикстинська Капела, по якій ви зможете побродити, розглянувши всі елементи оздоблення та фресок, а так же ряд залів музею. Їх ви зможете розглянути тільки за допомогою фотографій і описів.
Де дивитись:  
vatican.va

Британська Національна Галерея

Національна галерея стала героєм багатьох британських фільмів. Вона зберігає в своїх залах дивовижні шедеври західноєвропейського живопису XIII - початку XX століття. Коштовне каміння в її короні - картини Тиціана, Рубенса, Лорен, Тернера і багатьох інших. Ви можете ознайомитися не тільки з предметами мистецтва, але і з величною спорудою музею.

Де дивитися: nationalgallery.org.uk

Національний музей природної історії у Вашингтоні

У музеї зберігаються понад 126 млн зразків рослин, тварин, копалин, мінералів, порід, метеоритів, а також археологічних і культурних артефактів. Прогулявшись його залами, ви зможете побувати в залі динозаврів, розглянути алмаз Хоупа, найвідоміший дорогоцінний камінь Нового Світу, та й сам будинок музею коштує того, щоб його відвідати.

Де дивитись: mnh.si.edu 

Музей мадам Тюссо

Подивитися зблизька на відому особистість звичайним людям було цікаво завжди. Цю схильність дуже вдало перетворила в прибутковий бізнес мадам Тюссо ще 200 років тому. 

Де дивитись: sphericalimages.com

Білий дім

Чи не найзнаменитіша споруда США, будинок і робоче місце американських президентів, найпопулярніше місце за відвідуваністю у Вашингтоні. Білий дім відкриває завісу таємниць і пускає в деякі свої кімнати глядачів. Це один з перших віртуальних музеїв, тому немає красивих і зручних інтерактивних кімнат. Але тим не менше ви зможете відвідати баскетбольний майданчик, тенісний корт, галявину для гольфу, басейн, кінотеатр, бігову доріжку і зал для боулінгу. На жаль, знаменитого круглого кабінету в віртуальному турі немає.

Де дивитися: whitehousemuseum.org

Більше можна побачити, якщо перейти за посиланнями:

 https://moemisto.ua/km/blog/14-virtualnih-muzeyiv-svitu-799.html

https://cultura.city/news/veb-ekskursii-muzeami-svitu

https://eventukraine.com/leisure/najcikavishi-muzei-svitu-yaki-mozhna-vidvidati-onlajn/


Комментариев нет:

Отправить комментарий