пятница, 3 сентября 2021 г.

 

Читаємо про роботів

Якщо Ви хоч інколи переглядаєте «Читацькі вітрила», то Ви не байдужі до книжок. А це дуже важливо!

Можливо, серед Вас є такі читачі, хто полюбляє фантастику?

А можливо Ви обожнюєте роботів?

Тоді саме для Вас невелика підбірка книжок про роботів українською мовою. 

                              
Усе про книжку Казки роботів Написані й опубліковані у 1964 році, «Казки роботів» видатного польського фантаста Станіслава Лема вже давно стали класикою НФ. За своїми жанрово-стильовими особливостями – це потішна мішанка традиційної казки і фантастичної літератури. Йдеться тут про мудрий і впорядкований світ роботів, у який прийшли жадібні, жорстокі і владні королі. Так само як і в нас, там також живуть-поживають наївні спасителі світу, котрі переконані в тому, що можна самими лише помислами вибавити людство від зла. У світі оботів із тих благих помислів нічого не виходить. Як лукаво зауважує письменник, «подібне було би і в нас, оскільки зло, як і (на щастя) добро, не хоче викорінюватися зі світу». Тому людство завжди втішатиметься казками. Навіть якщо це казки роботів, а не людей.

Детальніше: https://www.yakaboo.ua/ua/kazki-robotiv.html

 

Усе про книжку Дикий робот Що буде, коли помістити робота в дику природу? На перший погляд, такий задум не може закінчитися нічим цікавим. Але виявляється, інстинкти виживання звірів і птахів близькі алгоритмам дій роботів. І в цьому випадку робот цілком може вписатися в життя диких тварин. Особливо, якщо цей робот — жінка… Розі, яка не може відчувати, запрограмована самовдосконалюватися. І це дозволяє їй подолати неприйняття світу живих істот, завоювати їхні любов і співчуття. Роман Пітера Брауна «Дикий робот» просякнутий драматичними переживаннями машини, яка не просто стала матір’ю для маленького гусеняти, але й узяла під захист усіх тварин острова, нехтуючи своєю безпекою.

Детальніше: https://www.yakaboo.ua/ua/dikij-robot.html

                       

Усе про книжку Вольта і душа роботів У цій книжці відомий науковець ХІХ сторіччя Алессандро Вольта розповідає, як електрика із загадкового явища та захоплення перетворилась на справу всього його життя. Науковець дотепно розказує читачеві, як він винайшов такий звичний у сучасному побуті предмет - батарейку; він щиро зізнається, що підгледів її будову в морського електричного ската. Також Вольта оповідає й про своє життя: перше кохання, немов електричний заряд; про своїх колег-науковців; про дружбу з могутнім Наполеоном та багато іншого. А головне - книжка допоможе уявити, який довгий шлях подолала наука, щоб від простісінького винаходу - громовідводу - дійти до високих технологій - комп'ютерів і роботів. І скільки ще незвіданого попереду...

Детальніше: https://www.yakaboo.ua/ua/vol-ta-i-dusha-robotiv.html

 

У книжці футуролога з Массачусетського технологічного інституту Мартіна Форда йдеться про штучний інтелект і робототехніку, чиї можливості вже перевершують всяку уяву, руйнують стереотипи і конкурують з людським мозком. Автор скрупульозно досліджує технологічні інновації і моделює недалеке майбутнє, коли машини замінять людей і заживуть своїм життям.

 Джерело: https://nashformat.ua/products/pryshestya-robotiv.-tehnika-i-zagroza-majbutnogo-bezrobittya-709007

 
Після сварки з батьками Данилка засмоктало в портал, що відкрився прямісінько в його кімнаті. І вже за мить хлопчик приземлився на якесь зарозуміле дівчисько, яке назвало себе Катрусею. Дивно? Можливо. От тільки Данилкові нема, коли про це думати. Адже його перенесло в дивовижний світ, де можна досхочу кататися на атракціонах та їсти солодощі, де немає дорослих та їхніх дурнуватих правил… Юним читачкам та читачам належить дізнатися про пригоди, які чекають на дітей у цьому незвичному місці, та про те, хто й навіщо всіх тут зібрав. Разом із представниками загадкової цивілізації імбирців діти навчаться ділитися любов’ю та цінувати своїх рідних.

  

Прямуйте до бібліотеки і візьміть для себе найцікавішу книжку! Читайте і насолоджуйтесь!

Комментариев нет:

Отправить комментарий