вторник, 26 марта 2019 г.


21 березня - Міжнародний день лялькаря

Світ лялькового театру — це невинність дитинства, його чистота і безпосередність, і мудрість філософа.


Ідея відзначати у всьому світі Міжнародний день лялькаря (International Day of Puppetry), або Міжнародний день театру ляльок (World Puppetry Day), прийшла відомому діячеві лялькового театру Джіваду Золфагаріхо з Ірану. У 2000 році на XVIII Конгресі Міжнародної спілки діячів театру ляльок (Union Internationale de la Marionnette, UNIMA) в Магдебурзі він виніс цю пропозицію на обговорення, передає Ukr.Media.
Але незважаючи на те, що дискусія про місце і час проведення цього свята була дуже жвавою, це питання так і не було вирішене. Лише через два роки, на засіданні Міжнародної Ради UNIMA, дата святкування була визначена.
Традицію свята лялькарів всього світу відкрив день 21 березня 2003 року. Саме з цього часу всіма професіоналами і шанувальниками театру ляльок святкується Міжнародний день лялькаря.
Саме цій даті була приурочена виставка ляльок, яка відбувалася в шкільній бібліотеці навчального закладу. До проведення виставки залучилися учні (Семенюк Ліза, Шипілов Артем – 1 кл., Минько Софія, Д’яволюк Ліза – 2 кл., Круть Софія – 3 кл., Романішен Ілля, Бабаєв Матвій – 4 кл., Занфір Ліза – 6 кл., Буякова Ілона – 7 кл.), вчителі (Чечет Н.В., Оніщенко Т.В., Самойленко Л.О., Похилько Н.А., Дудинець С.А., Ніколаїшина А.В.) батьки (Донєва О.В., Остафійчук Н.В.). Ляльки були представлені в різних номінаціях:

1. Українська мотанка



2. Лялька - сувенір







3. Лялька – своїми руками


4. Національна лялька

5. Ретро-лялька 80-х (лялька моєї мами)
 

6. Улюбленій ляльці – друге життя!

 



7. Лялька-оберіг


8. Моя улюблена лялька



9. Пальчикова лялька

10. Рукавична лялька
11. Міні-лялька


12. Лялька кам’яної доби !! ??



Всі ляльки викликали неабиякий інтерес і у дітей, і у дорослих.



Комментариев нет:

Отправить комментарий