четверг, 5 августа 2021 г.

 

У серпні українці зможуть спостерігати зорепад Персеїди

                                    

Щорічно в кінці липня або початку серпня земляни можуть спостерігати красиве астрономічне явище. На нічному небі неозброєним оком можна побачити зорепад Персеїди.

Що таке зорепад Персеїди

"Зорепад" - це умовна назва події. Насправді в цю ніч ми зможемо спостерігати потік згораючих метеоритів. Щорічно приблизно в серпні наша планета проходить сузір'я Персея крізь хвіст комети Свіфта-Туттля. Потрапляючи в атмосферу Землі, уламки комети згорають і нагадують падаючі зірки.

Коли очікується пік зорепаду

Зорепад триватиме приблизно з початку місяця до 24 серпня. Пік явища очікується в ніч з 12 на 13 серпня - у цей період будуть найяскравіші спалахи. Найбільше метеорів буде пролітати перед світанком. 

Як спостерігати за зорепадом

Персеїди видно неозброєним оком, тому спостерігати їх можна без телескопа. Зорепад можна спостерігати в Північній півкулі. Найкраще явище буде видно за межами великих міст або в горах. Побачити Персеїди можна буде в будь-якій ділянці неба.

Для спостереження рекомендується виїхати з освітлених місць і вибрати безхмарну ніч. У цю ніч також можна зробити красиві фотографії. Для цього вибирайте фотоапарат зі штативом і використовуйте максимальну витримку.

 
Цікаво знати

 Найперша згадка про Персеїди датується  в китайському літописі 36 роком нашої ери. У Європі цей метеорний потік називали "Сльозами святого Лаврентія", оскільки на пік зорепаду, як правило, випадав фестиваль святого Лаврентія, який відзначали в Італії 10 серпня.

 Як загадувати бажання під час зорепаду

Не потрібно боятися мріяти, однак, загадуючи бажання, слід подумки позбутися всього негативу.

Можна згадувати те, що допоможе звільнитися від будь-яких "токсичних" речей: хвороб, шкідливих звичок, людей з негативною енергетикою.

Езотерики рекомендують загадувати бажання для себе, а не для близьких людей.

Якщо за ніч не вдається побачити жодної зірки, що падає, не потрібно впадати у відчай. Саме явище та його енергетика вважаються більш важливими, ніж спостереження. У такому випадку можна уявити, як зоряне світло проходить через вас, оточуючи любов'ю, щастям і почуттям повної гармонії.

Уявляйте те, про що мрієте, так, ніби воно вже реалізувалося у вашому житті.

                                       

Комментариев нет:

Отправить комментарий