суббота, 23 мая 2020 г.

      


              Міжнародний День захисту дітей відзначають щороку 1 червня.
                                       
 Міжнародний день захисту дітей був заснований Конгресом міжнародної демократичної федерації жінок у 1949 році. Перше святкування дитячого дня було призначено на 1 червня 1950 року, в той раз його відзначили в 51 країні світу.
  

З Днем захисту дітей! Нехай наші діти якомога довше залишаються дітьми. Безтурботними, веселими, радісними. Хочеться побажати, щоб кожна дитина була здоровою і оточеною турботою батьків. Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день — добрим і цікавим. А батькам бажаємо терпіння, доброти і ніжності. Не забувайте, що саме ви відповідаєте за щасливе і безпечне дитинство дітлахів!

Посмішки дітей — це, мабуть, найкраще, що може радувати погляд. В них стільки щирості і довіри, що розтане навіть найсуворіше і загартоване проблемами серце. Так нехай сьогодні, в День захисту дітей, кожен постарається зробити життя маленьких мешканців нашої планети кращим і безпечнішим.



                                   1 червня  -- Всесвітній день батьків


Всесвітній день батьків (GlobalDayofParents) з’явився в системі міжнародних  свят ООН в 2012 році. Символічно, що відзначається він 1 червня — в той же день, що й Міжнародний день захисту дітей.
Шанування батьків — один з найсвятіших обов’язків дітей. Батько й матір — найрідніші і найближчі кожному з нас люди. З них починається родина, що є святинею людського духу, хранительницею благородних почуттів: любові, вірності, синівської та дочірньої вдячності.
                           
Привітання усім батькам сьогодні лунає. Слова вдячності летять звідусіль. Бо рідніше за батьків не буває, і нехай їх люблять усі.
Вони зростили нас, дарували нам тепло. Тепер ж ми вітаємо їх зі святом і кажемо разом – Дякуємо!




День слов’янської писемності і культури

День рівноапостольних Кирила і Мефодія
Відзначається щорічно в день ушанування пам’яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія відповідно до Указу Президента України № 1096/2004 від 17.09.2004 р.
                     
Щорічно 24 травня всі слов’янські країни вшановують пам’ять святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. За різними історичними джерелами видатні візантійські просвітителі Кирило і Мефодій дали поштовх для розвитку східнослов’янської писемності, перекладаючи церковнослов’янською мовою богослужебні книги та Євангеліє, відкриваючи при церквах школи. Вони також упорядкували слов’янський алфавіт, заклали основу для подальшого удосконалення кирилиці, якою як національним алфавітом сьогодні користуються понад 250 млн. людей і яка стала третім офіційним алфавітом Європейського Союзу після латини і грецького письма.
Здобутки рівноапостольних Кирила і Мефодія стали тим культурним підґрунтям, з якого поширилося християнство.

Вшанування пам’яті засновників слов’янської писемності й літератури має давню традицію: у Чехії свято на честь Кирила й Мефодія почали відзначати в 1349 році, у Болгарії – в 1851.
В Україні ім'я Кирила і Мефодія мала перша українська політична організація в Києві – Кирило-Мефодіївське братство (1845–1846), а відзначають свято на державному рівні з 2004 року.
Наш спільний обов’язок не лише дбати про історико-культурну спадщину, а й забезпечувати розвиток сучасної креативної української культури.
Утверджуймо імідж високоосвіченої української нації та плекаймо неоціненний скарб – нашу  мову. Адже лише любов до власної історії, примноження культурної спадщини свого народу є основами морального та духовного розвитку суспільства.  
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий