суббота, 2 декабря 2023 г.

 Цікаве про незвичайне

Всі знають нічних пташок, скажімо, пугача або нічних метеликів. Але мало кому відомо про те, що на світі існує нічна річка. Вдень її річище пересихає настільки, що по ньому можна ходити, не боячись промочити ноги. Зате вночі річка повертається. Вона мілка, проте цілком придатна для того, щоб ви скупались в ній чи пропливли в легкому човні. Приходити на берег з вудкою – даремна річ: риби в цій річці немає. Це загадкове джерело розташоване в Південній Америці на території Чилі. Нічна річка не має назви. Певно, місцеві жителі не сприймають її всерйоз. Річка, може, й рада була б текти, як усі інші, але справа в тому, що воду вона бере зі снігових вершин Анд. Увесь день сонце розтоплює сніги і річечки збігають схилами вниз. Шлях далеченький, тож вода встигає дістатися річкового русла тільки пізно ввечері. Протягом ночі гірські потоки вичерпуються. Протримавшись до ранку, річка знову щезає до наступного вечора. І так щодня.

Одна з найдивовижніших загадок находиться в польському місті Вомгравець. Там дві річки Нельба та Велна течуть, перехрещуючись під прямим кутом. Дивовижно те, що води їхні не змішуються. Річки продовжують текти далі – кожна своїм маршрутом. Дасліднки, проводячи експерименти, зафарбовували Нельбу та Велну в різні кольори. За спостереженням, у місці перетину річки розташовувалися мовби одна над одною. Науковці вважають, що такий парадокс є можливим завдяки відмінності температур та швидкості течії в цих річках. 

https://cikavo-znaty.com/671-ckave-pro-nezvichayn-rchki-html/

 Трубчасті хмари незвичайної форми.

Трубчасті хмари – досить незвичайні хмари, які можуть занурити Вас в прекрасне почуття розслаблення і натхнення, у світ мрій та ілюзій. Це почуття викликано унікальною формою цих хмар, що схоже на гігантські труби, кольори яких змінюються від білого до сірого і інших більш темних відтінків. Ці кольори залежать від товщини хмари. Це природне явище може бути помічено у більшості місць, де починають формуватися грози. Ці красиві хмари зазвичай виглядають, як групи куль і бачити їх гладкі структури на заході – справжня рідкість.

 
Рухомі камені в Долині Смерті.

Це природне явище спостерігається в Рейстрак Плай, Національному парку Долина Смерті, Каліфорнія. Гірський ландшафт там чергується з алювіальними долинами, в той час як Рейстрак Плай – одне із найбільш мальовничих і містичних сухих озер. Так його назвали через численні рухомі камені.

Ви можете фактично ясно відрізнити їх сліди на поверхні пустелі. Поїздки цих “Каменів-Вітрильників” є великою геологічною таємницею і явищем, яке, як вважають, створено серйозними вітрами, швидкістю каменів, тонким шаром піску і багатьма іншими чинниками. Побувати в Рейстрак Плай – справжнє везіння, де Ви будете оточені драматичними гірськими вершинами, над якими домінують тільки безформні білі хмари

https://www.volynpost.com/news/57962-unikalni-pryrodni-iavyscha-ta-fenomeny-foto

Комментариев нет:

Отправить комментарий