вторник, 10 ноября 2020 г.

  

День бібліотечних лайфхаків

 

«Як вибрати книгу до вподоби та зрозуміти,

що нудних книг не буває».


*Читаючи вперше хорошу книгу, ми переживаємо відчуття, ніби знайшли нового друга. Перечитати книгу — значить знову побачити давнього друга.    Вольтер

 


Листопад – саме той час, коли можна взяти в руки книжку і «поринути в неї з головою». Найкраще читати поезію, або можливо розкрити книгу про подорожі і подумки перенестись в далекі теплі краї? В бібліотеці, в книжковій крамниці, в Інтернеті так багато книг. Всі вони тільки й чекають, щоб їх прочитали. Але як зрозуміти, що саме Ви хотіли б почитати? Вашій увазі декілька порад щодо вибору книги для читання:

 

1.     Можливо Вас зацікавлять такі книги, як Coffee-Table Books.

Терміном «Coffee-Table Books» називають книжки, які ідеально виглядають на журнальному столику, мають яскраві ілюстрації та ідеально підходять як подарунки. Ці книжки особливо подобаються малечі. Крім того, такі книжки можна вибрати у подарунок.

 


2. «Як вибрати книгу до вподоби та зрозуміти, що нудних книг не буває». Якщо ти не знаєш, яку книгу обрати, якщо ти заплутався в книжковому різноманітті – тоді тобі допоможуть такі методи: «Зустріч наосліп», «Хіт читацького сезону». Ці та багато інших нетипових рекомендацій завжди можна отримати у бібліотекарів.

 

Якщо не знаєте, яку книгу обрати, пошукайте в Інтернеті найбільш популярні книжки або запитайте тих, хто любить читати. Тоді, дійсно, оберете цікаву та корисну книгу.

Не соромитися запитувати, що читають одноклассники та позичати в них книги. Ділитися своїми книгами

 

3. Діти, завжди у захваті від книг, представлених рубриці  «Казки, що оживають. Казкова анімація». Це українські народні казки, видані ще на початку минулого століття, за мотивами яких створено мультфільми. Ці книги оцифровані та відображені у веб-ресурсі «Чарівна скарбничка українського фольклору» (розділ Казки, що ожили).

 

4. Якщо книжка не сподобалася, не треба дочитувати її до кінця

Принаймні так зекономите час.

 

5. Звертайте увагу на зовнішнє оформлення книги – чи приємно її роздивлятися, чи яскрава обкладинка, змістовні малюнки та фотографії, чи зручний шрифт. Усе це важливо. Якісні книги зазвичай недешеві, але їх можна знайти у бібліотеці.

 6. У школі часто на позакласне читання радять прочитати сучасних авторів, які пишуть про підлітків 21 століття. Навіть тим, хто не любить розгортати книжку, цікаво інколи почитати про дітей з іншої країни, або про те, що турбує однолітків.

                                   
7. При виборі книги слід пам'ятати, що вона повинна відповідати вашим інтересам, а не інтересам когось. Зважаючи на широкий вибір книг на поличках книжкових крамниць, беззаперечним є той факт, що навіть для найвибагливіших читачів завжди знайдеться щось особливе книга, яка неодмінно вже з перших хвилин налаштує вас на процес читання.

8. Виберіть для себе тему, про що б ви хотіли більше дізнатись і починайте читати. Якщо ж ви не можете визначитися з темою, почніть читати те, що пропонує шкільна програма. Повірте, там чимало цікавих книжок і для дітей, і для дорослих!

Успіх дитини в читанні та її любов до цього процесу формується задовго до шкільних років. Розвиток дітей дуже пов’язаний з хорошими книгами. А розпочинається все у сім’ї, і саме батьки стають першими вчителями та наставниками.



 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий