среда, 6 октября 2021 г.

 

День Божевільного Капелюшника

                                        

День Божевільного Капелюшника (або Болванщика) є другим у році днем дурості і відсутності всякого сенсу - після Дня Дурнів 1 квітня . Вперше він був відсвяткований в місті Боулдер, штат Колорадо 6 жовтня 1986?

 Чому 6 жовтня? Якщо подивитися на ілюстрації Джона Теннієл, то на клаптику паперу, прикріпленому до капелюха Болванщика, написано: «В цьому стилі 10/6». Невідомо, що означає ця цифра, однак творці свята вирішили зробити 6 жовтня (10 / 6) датою свята.

 У 1988 році вже весь Боулдер святкував День Божевільного Капелюшника. День Божевільного Капелюшника став святкуватися по всій Америці, і вже почав своє поширення й по світу.

                                 
Основна ідея свята була і залишається такою: знайти в житті щось, що не має ніякого сенсу, хоча і є звичним, і довести це щось до абсурду.

 

  Капелю́шник (англ. Hatter) — один з персонажів книги англійського письменника Льюїса Керрола «Аліса в Країні чудес». Вперше з'являється в сьомому розділі книги «Божевільне чаювання».

Аліса зустрічає Капелюшника на подвір'ї Шаленого зайця, де вони разом із Соньком цілими днями п'ють чай.

Найцікавішим є той факт, що в першому варіанті книги цього самого Божевільного Капелюшника не було. Тож такому дивному святу треба завдячувати наполегливій праці автора над твором

          

https://chitaemovseznaemo.blogspot.com/2020/10/blog-post_58.html   

Якщо Ви справді хочете  дізнатись більше про цього героя, Чому чаювання було божевільним, то обов’язково йдіть до бібліотеки і починайте читати  чудову книжку Льюїса Керрола «Аліса в Країні чудес».   


                 

Комментариев нет:

Отправить комментарий