воскресенье, 31 октября 2021 г.

 

 Вміння отримувати задоволення від читання – це навичка, яку потрібно розвивати. Вона вимагає постійного тренування – як біг на далекі дистанції.

 Понад половина українських дорослих читачів читають книжки або слухають аудіокнижки для задоволення та відпочинку. Про це свідчать результати дослідження «Читання в контексті медіаспоживання та життєконструювання» від Українського інституту книги.

Так для 52% опитаних книжки є джерелом відпочинку, задоволення та відновлення. Водночас 26% вказали, що читають для самоосвіти, 19% читають обов’язкову літературу для роботи або навчання, 11% – необов’язкову. Ще 16% читають для духовного розвитку.

Якщо говорити про основний мотив читання, то 41% читає насамперед для задоволення і відпочинку, 10% – для самоосвіти, 11 % – для роботи або навчання (обов’язкова література), 5% – для духовного розвитку, 4% – для роботи або навчання (необов’язкова література).

З повним дослідженням можна ознайомитися за посиланням.

 


Джерело: https://chytomo.com/52-ukrainskykh-chytachiv-chytaiut-knyzhky-dlia-zadovolennia/?fbclid=IwAR2Mj4mj8z-vgHlh-dOxZdqkoFVyquCfPD0LM66LfftYR8bmAHzIijgU4r0

Комментариев нет:

Отправить комментарий