понедельник, 21 декабря 2020 г.

 

Цікаве поруч.

Космічний поцілунок або Вифлеємська зірка – сьогодні можна побачити унікальне астрономічне явище

 У день зимового сонцестояння, 21 грудня, можна спостерігати унікальне явище – зближення двох планет Сонячної системи. Юпітер і Сатурн підійдуть один до одного на мінімальну відстань. Востаннє таке явище було 800 років тому.

«У грудні планети Сонячної системи Юпітер і Сатурн утворять яскраву “зірку”, яка, за теорією деяких учених, є Вифлеємською. Також це явище називають космічним або позаземним поцілунком, Великим з’єднанням», пише zik.ua.

При цьому деякі вчені пов’язують описану в Біблії Вифлеємську зірку саме зі “злиттям” Юпітера та Сатурна. Зокрема, німецький астроном Йоганнес Кеплер у 1614 році висловив думку, що Вифлеємська зірка, відповідно до історії Різдва, могла бути саме зближенням планет.

Зближення планет триватиме в період з 16 по 25 грудня – у ці дні видима відстань між Сатурном і Юпітером відповідатиме одній п’ятій діаметра Місяця. Неозброєним оком планети будуть виглядати як одна точка.

«Майте на увазі, що, хоча два газові гіганти можуть здаватися близько, насправді вони знаходяться на відстані сотень мільйонів кілометрів один від одного», - зазначають у NASA. При цьому вчені додали, що це все одно буде вражаюче видовище.

 



Комментариев нет:

Отправить комментарий