воскресенье, 24 июля 2022 г.

 День Української Державності

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає встановлення 28 липня святковим днем – Днем державності України.

Увести нове свято запропонував Президент Володимир Зеленський. За його словами, «точка відліку» української державності ― заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Тому нове свято відзначатиметься 28 липня ― у день хрещення Київської Русі,

24 серпня 2021 року під час урочистостей з нагоди Дня незалежності Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення зародження української державності у День хрещення Київської Русі-України, 28 липня.

25 серпня Глава держави зареєстрував у парламенті проєкт закону №5864 “Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня – День Української Державності”.

Очікується, що закон сприятиме утвердженню спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України, збереженню історичної справедливості та нівелюванню фейкових наративів з боку Російської Федерації як держави-агресора щодо історичних аспектів українського державотворення, що в свою чергу відповідатиме високим суспільним очікуванням та запиту на справедливість.

Детальніше дивись тут:  https://www.youtube.com/watch?v=7Q3lOjNgeS0

Чому це важливо?

Це свято звертає увагу на те, що Українській державності не 30, а понад тисяча років.


Комментариев нет:

Отправить комментарий