четверг, 24 июня 2021 г.

                                                           Поговоримо про фей?

День феї святкується 24 червня, щоб вшанувати цих міфічних істот. Поціновувачі фей, а також діти у різних куточках світу світі беруть участь у різноманітних фестивалях та святкових заходах, присвячених цьому дню.

Феї (fairy, fae, feerie) «прийшли» в наше життя з німецького і кельтського фольклору. 


 Ці чарівні істоти володіють надприродною силою: вони можуть як покарати неугодного їм людину, так і обдарувати вподобаного героя всілякими благами. Добра і великодушна фея-хрещена з «Попелюшки», ревнива і підступна Дінь-Дінь з «Пітера Пена», могутня Моргана з переказів про Короля Артура - ці фольклорні персонажі добре знайомі нам з самого дитинства, скільки цікавих історій з ними пов'язано!

 

Перекази про маленьких чарівниць є в багатьох країнах, проте жителі Британських островів і Франції поважають їх особливо. У чарівних історіях феї постають в образі крихітних витончених жінок, часто з маленькими крильцями, чиїм улюбленим кольором вважається зелений.

 

Складно сказати, хто перший і коли конкретно запропонував відзначати 24 червня - Міжнародний день феї (International Fairy Day). Однак свято відразу полюбився всім шанувальникам таємничого і казкового, його відзначають у Великобританії, Ірландії, Німеччині і Франції, де проводять тематичні фестивалі з костюмами і сценками з переказів. Можна навіть вдома організувати чарівне свято з друзями і близькими, створивши казкову атмосферу.


 ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ФЕЙ

Пропонуємо вам ознайомитися з цікавими та маловідомими фактами про те, якими люди бачать маленьких добрих істот – фей. 

·                                       Вони обожнюють все, що блищить. Якщо вірити кельтським легендам, то феї полюбляють блискучі ювелірні прикраси, сяючі предмети, новорічні кульки тощо. Також багато фей самі виблискують як дорогоцінне каміння.

·                                       Феї полюбляють співати та танцювати. Ці істоти є надзвичайно обдарованими, вони видають чарівні звуки та є чудовими танцюристами. Вважається, що ця маленька крилата істота може так закрутити в танку, що буде годі зупинитися.

·                                       Ці магічні створіння неабияк бояться усього залізного. Річ у тім, коли вони торкаються заліза, або металічних речей, вони відчувають сильний біль. Тому, коли ви бачите людину, яка шипить, доторкнувшись до металевої ручки чи поручня, значить це фея чи інша чарівна істота.

·                                       Колір очей феї залежить від погоди. І це свідчить про їх тісний зв’язок з природою. Адже у їхніх очах відображається те, що відбувається на цей момент у природі. Під час дощу очі феї набувають яскраво-блакитного відтінку. На вулиці мете сніг, райдужки очей стають зеленими. А у деяких створінь замість очей маленькі зірочки.

·                                       Існують фото фей. У 1920 році дві англійські дівчинки зробили знімки разом із феями, що породило багато суперечок. До наших днів правдивість цих фотографій спочатку підтверджують, а потім знову спростовують. Кілька років тому одна англійка випадково зазнімкувала цікаву істоту. Та нікому не вдалося встановити, що це за створіння. Це відомо тільки шанувальникам фей.

·                                       Артур Конан Дойл – автор відомого детективу про Шерлока Холмса – свято вірив у те, що феї існують. Про це він сам неодноразово говорив. Також в існування таємничого світу фей вірять багато шанованих фахівців з міфології кельтів.

·                                       Найбільше визнання феї отримали серед англійців. Та що тут говорити, Британія – це батьківщина цих дивних створінь. Всі новини, фотографії та легенди про фей походять саме з Британських островів.

·                                       Вони можуть нашкодити людині. Серед фей зустрічаються не тільки милі та добродушні істоти, які допомагають людям та попереджають їх про небезпеку. Є багато легенд, які розповідають про те, що люди викрадалися, втрачали свої пожитки і навіть життя через фей. Також ці добрі, на перший погляд створіння, часто грішать викраденням дітей. Так, мовляв, вони поповнюють свій рід.

 Якщо Вам цікаво дізнатись більше, не забувайте почитати книги про фей. Запевняю, Ви дізнаєтесь ще дуже багато нового!

 


                                                                                             



Комментариев нет:

Отправить комментарий