понедельник, 1 мая 2023 г.

 Цікаві куточки Запоріжжя. Корсак Могила.

На території Запорізької області є чимало куточків, які приваблюють до себе вчених, краєзнавців, просто звичайних людей, які небайдужі до краси рідної природи, до історії рідного краю.

Проїжджаючи повз село Манойлівка, що у Бердянському (кол. Приморському) районі, ви неодмінно звернете увагу на чималу могилу, що так помітна серед рівного степу.

Якщо у вас є час, ви можете під’їхати ближче по грунтовій дорозі аж до самої могили. Ландштафтний заказник "Корсак Могила" зустрічає вас ароматами різноманітних степових рослин влітку та веселкою квітучого килима з весни до осені.

Рослинний світ Корсак-Могили представлений степовими злаками: кови́ла, типчак, пирій, мятлики. Також зростають тут валеріана, чебрець, волошки, шавлії, полини. Весною цвітуть тюльпани та горицвіт.

Серед представників тваринного світу тут також мешкають рідкісні тварини, такі як, степова гадюка, жук-олень, сови тощо.

Та все ж таки, частіше Корсак Могила приваблює до себе кам’яними виходами Приазовського кристалічного массиву. Якщо їхати з південного боку, то ці виходи схожі на величезного дракона. Здається, що він розлігся посеред широкого степу, та так і скам’янів.

Якщо вам цікаво, ви можете перейти до короткого відео: https://www.youtube.com/watch?v=MP_JyW4NYOg

Хочете більше? Тоді тисніть на посилання

https://www.youtube.com/watch?v=j3VnNlQ98Ks

А шанувальникам інтерактивних вправ я пропоную перейти до гри 

«Пам'ятка природи Корсак-Могила»  https://h5p.org/node/1382962


Використані джерела:

https://uk.wikipedia.org/wiki 

https://ukrainaincognita.com/mista/korsak-mohyla

https://discover.ua/locations/pamyatnik-prirody-korsak-mogila

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий