среда, 17 мая 2023 г.

 Незвичайні музеї світу

 

Готуючись до Міжнародного дня музеїв, варто дізнатись про щось нове, незвичайне. Якщо ви не знаєте, з чого почати,то ця інформація саме для вас.

Виявляється, в світі існує безліч музеїв, про назви та тематику яких навіть важко було б і здогадуватись. Деякі з них навіть абсурдні. Хоча, як відомо, у кожного свій смак…

Міжнародний музей бананів, Мекка

Цей дивний музей бананів у Мецці може бути невеликим за розміром, але потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найбільший музей у світі, присвячений одному фрукту. Засновник Banana Club Кен Банністер потрапив до музею в 1976 році після того, як отримав електронним листом величезну бананову ферналію. Тепер ви можете відкрити для себе захоплюючий асортимент із близько 20,000 XNUMX предметів колекціонування, які, як правило, пов’язані з бананами, у цьому однокімнатному музеї, де є культовий банан із золотими блискітками Майкла Джексона та єдиний у світі скам’янілий банан. Що ж, є про що дізнатися і посміхнутися!

 

Музей брехні, Німеччина

Музей брехні знаходиться в німецькому місті Кюриц, недалеко від Бранденбурга. Все неправдиве починається вже з самої будівлі музею, який виглядає, як старовинний замок, але збудований недавно. А при вході, коли вас пригостять пластмасовими тістечками і чарівним зіллям, а вірніше чаєм, все неправдиве продовжується. Музей складається з 10 кімнат, в кожній з яких представлені “унікальні” експонати. Серед них: старовинне радіо з Титаніка, вуса великого Фюрера, килим-літак Аладдіна або ж відрізане вухо Ван Гога і старе корито в образі човна. Директор музею, проводячи екскурсії, розказує багато нереальних історій і те, що власницею багатьох експонатів була правнучка знаменитого барона Мюнхгаузена Емма фон Гогенбюсс.

 

Ще більше інформації про найдивніші музеї світу можна прочитати за посиланнями:

https://rudana.com.ua/news/epatazhni-ta-cikavi-4-nezvychaynyh-muzeyiv-svitu

https://dovkola.media/9-nezvychaynykh-muzeiv-yevropy/

https://inbus.ua/blog/samye-strannye-muzei-v-mire

https://www.adotrip.com/uk/blog/weirdest-museums

https://hotels24.ua/news/10-najdivn%D1%96shix-muze%D1%97v-sv%D1%96tu-11232188.html

 

А що ж в Україні? Українці також намагаються «йти в ногу з часом».

Музей сала, Львів

В експозиції представлені скульптури з сала, а також картини, фотографії та інші роботи художників. Головний експонат музею – копія людського серця, зроблена з сала, саме цей експонат був занесений в Книгу рекордів України.

 

Музей в темряві «Третя після опівночі», Київ

Єдиний в Україні музей, де все відбувається в абсолютній темряві. На вибір є кілька варіантів екскурсій:

1. Прогулянка у темряві —  5 кімнат, які імітують простори з реального життя і вам потрібно буде робити буденні речі наосліп;
2. Квест відчуттів — інтерактивна виставка, де для проходження квестів вам потрібно буде використовувати усі органи відчуттів, крім зору;
3. Побачення в темряві — усе, як на звичайному побаченні, музика та смачна вечеря, але ви одне одного не бачите.

Протягом усіх екскурсій відвідувачів супроводжують незрячі гіди, які допоможуть виконати завдання, якщо виникнуть труднощі.



Більше інформації дізнаєтесь тут:

https://dovkola.media/nezvychni-muzei-ukrainy/

https://doba.ua/ukr/blog/top-5-nezvichajnih-muzeyiv-ukrayini.html

https://rent.ua/blog/pamyatki-ukrayini/sami-nezvichajni-muzeyi-ukrayini

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий