суббота, 24 апреля 2021 г.

 

Книги для всієї родини

Ольга Купріян

                                                 
українська письменницялітературна критикиня, літературознавиця, співзасновниця щорічного «Рейтингу критика: найкращі дитячі та підліткові книжки року», координатор проекту підтримки дитячого читання BaraBooka. Простір української дитячої книги[2]

 
Цікава інформація

Ольга Купріян з 2013 року веде блог про дитячу й підліткову літературу «Читацькі нотатки Христі Нечитайко».

У червні 2019 долучилася до проекту Я, Ніна  як співавторка книги, заснованої на реальних подіях із життя телеведучої та журналістки Яніни Соколової 

«Я, Ніна» — українська драматичний фільм режисерки Марисі Нікітюк. Фільм засновано на реальних подіях із життя української акторки та телеведучої Яніни Соколової. Фільм є частиною однойменного мультимедійного проєкту, мета якого — допомогти онкохворим людям усвідомити цінність свого життя та почати боротися за нього.

 Перспективна журналістка Ніна Сокіл дізнається, що хвора на рак. Ніна намагається утримати статус-кво на роботі та вдома, але хвороба вносить свої корективи. Закоханість, виснажливі медичні процедури та інший ритм життя допомагають Ніні знайти глибший контакт із собою.

.

Книжки для дітей

Усе про книжку Читальня.

Беркиць проводжає дідуся

Бобер Беркиць живе з дідусем на Вербовому ставку, допомагає доглядати греблю та маринувати вербові гілочки. Та одного дня має приїхати пароплав, який забере дідуся.

Оповідання Ольги Купріян делікатно проговорює з дітьми тему прощання. Кожна дитина зрозуміє її по-своєму, залежно від готовності сприймати сумні сторони людського життя.

Серію "Читальня" адресовано учням початкової школи для самостійного читання чи опрацювання на уроках.

 ·              Суперклей для вази

Мама з татом, буває, сваряться. Улюблені вази, буває, розбиваються на дрібні скалочки. Проте завжди варто спробувати все склеїти. Ольга Купріян написала проникливу метафоричну історію про хлопчика, який шукає «суперклей» для дечого дуже важливого в його житті.
Серія «Слухай серцем» допоможе дорослим і дітям спільно проговорювати та глибше розуміти важливі емоції й почуття.
Ілюстратор Оксана Драчковська.

                                          

Усе про книжку Мамонт

Герої цієї книжки — тато з сином — бачаться не щодня. Але їхні зустрічі, навіть нетривалі, змінюють час, зміцнюють зв’язок, дарують радість і наповнюють любов’ю. Мама з татом можуть бути подружжям чи друзями, але при цьому завжди є батьками — незалежно від того, живуть вони з дітьми чи ні.

Книжка Ольги Купріян про те, як ми можемо бути близькими, навіть залишаючись на відстані. Серія «Слухай серцем» допоможе дорослим і дітям спільно проговорювати та глибше розуміти важливі емоції й почуття

 

Кісточка оливи

Сім’я давніх греків у пошуках кращого життя вирушає в далекі причорноморські землі, де вже є кілька грецьких поселень. Тут антична культура сплітається з місцевою, степовою. Як це — довго-довго мандрувати по морю в невідомість? Яку часточку рідного дому можливо привезти з собою, а що залишиться тільки щемким спогадом?

 
Нестор з сім’єю вирушає на кораблі з грецького міста Мілет до Тіри, де буде їхня нова домівка. В Мілеті залишилася його бабуся, яка подарувала йому в дорогу мішечок з оливками. Ніщо не радувало героя, хотілося повернутися додому та ще й капосне море забрало його улюблену іграшку — дерев’яного коника. Та врешті корабель причалив до берега міста, що має стати новим домом для мандрівників. Нестор знайде тут друзів, а оливковий сад, посаджений переселенцями, нагадуватиме йому про стареньку бабусю й полишене попереднє житло.

 ·                    2019 - Боброго ранку!

Недалеко від річки Здвиж мешкають тато, мама й Мартуся Бобренки. Одного ранку радісна новина про майбутнє поповнення в родині змушує їх задуматися про нове житло. Бобренкам доводиться шукати просторіший дім. Мартусине життя більше не буде таким, як раніше: вона вже «доросла» й має опановувати свої почуття, шукати спільну мову з новими знайомими, звикати до правил і навчання в ліцеї...

Повість Ольги Купріян «Боброго ранку!» розповідає про побут, звичаї та пригоди родини Бобренків і їхніх сусідів, ненав’язливо збагачує читача важливими знаннями про червонокнижних і звичайних мешканців. А також нагадує, як важливо кожному з нас піклуватися про свій рідний дім.

Книжки для підлітків

Усе про книжку Солоні поцілунки  

Навіть і подумати не могла Мілка, що в день її чотирнадцятиліття вибухне стільки проблем. На межі краху опиниться все, що було ідеальним чи виглядало таким. Сім’я, в якій батьки роками після смерті сина не спілкуються. Чарівна зовнішність, якій бракує хіба що грудей більшого розміру. Високі оцінки, крім із кількох точних предметів. Близька подруга, якої не зрозуміти. Звабливий хлопець, який ще не знає себе. Запаморочливі французькі поцілунки із солоним присмаком сліз…

 

Як склеїти те, що розбито вщент? І чи потрібно склеювати — чи не краще позбутися його? Коли дорослішаєш, усе стає таким заплутаним. Часом не можна ступити й кроку, щоб не скривдити чиїхось почуттів. Доводиться вибирати між трьома закоханими хлопцями. Визнавати свою провину.

·                    2018 — «Щоденник Лоли» — приквел до популярного серіалу «#Школа»

 "Аплодисменти для Лоли"

Лола—дівчина-кішка. Вона не лише супергероїня, яка рятує світ від абсолютного зла, але й талановита кіноактриса, котра викликає захват у глядачів своїм драматичним талантом. На жаль, усе це відбувається лише ночами, коли Лола не може заснути й поринає у світ своїх фантазій.


"Тайная миссия Лолы"

По ночам Лола превращается в знаменитого секретного агента по имени Джейн Фонд и спасает мир. Но днем роль супершпиона удается ей далеко не так хорошо.

 
"Лола - любляче серце"

Відтепер немовлята, які репетують, матері, які ридають, і батьки, які не можуть дати їм ради, зітхнуть спокійно — з усіма їхніми проблемами чудово впорається Лала Лу, найкраща нянька у світі. Щоправда, тільки ночами й в уяві нашої Лоли.

 
"Лола та аварійний вхід"

Ночами Лола перетворюється на знамениту захисницю тварин Лолу Левине Серце. Вона відважно рятує тварин із неволі та спеціальним літаком доправляє їх до спеціального притулку — заповідника у горах. Саме так полягають справи вночі, коли Лола не може заснути й поринає у світ своїх фантазій. Але вдень у неї із чотириногими друзями самі лише проблеми: навіть її власна кішка не дозволяє себе погладити!

Детальніше: https://www.yakaboo.ua/ua/mamont-2064382.html?gclid=Cj0KCQjw4ImEBhDFARIsAGOTMj98Oh5AastWaKQ35sELlFsMhrZn3gijCCnmGvgRuCdcoZSfgU0OuYYaAqj9EALw_wcB

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий