среда, 14 апреля 2021 г.

 

Знайомство з письменником

Юлія Матту

Вам вже знайоме це ім’я? Якщо ні – саме час взяти в руки книгу сучасної письменниці Юлії Матту. Ці книги для дорослих читачів.

23 листопада у книгарні RED Feltrinelli на piazza Gae Aulenti Юлія Матту презентувала дві своїх книги “Багалія” та “Коли злітають літаки”. 

На презентації у Мілані письменниця розповіла історію свого творчого шляху. Юрист за фахом, 2014 року вона вирішує залишити роботу у Міністерстві соціальної політики.

Юля самостійно займається вивченням англійської мови і розпочинає творчу діяльність.

Працюючи над своєю першою книгою, Юлія Семиряд (справжнє прізвище письменниці), побоюючись, аби не осоромитися, якщо її твір читачам не сподобається, обирає псевдонім Матту.

Громадська діяльність

2016 року побачила світ її перша книжка «Жашківські равлики» і, приїхавши на презентацію в Жашків, Юлія лишається там, організувавши безкоштовну школу з вивчення англійської мови для всіх верств населення. В цьому їй допомагає директор Жашківського музею Тютюнник О. Й., надавши для освітніх зустрічей приміщення музею.

У рамках акції “Продай свою книгу – допоможи сиротам Авдіїївки” Юлія Матту виставила на продаж і продала свою першу книгу “Жашківські равлики”.

З цього моменту закручується і Юлина волонтерська діяльність: вона навчає англійської мови переселенців зі сходу України – дітей і молодь з інвалідністю. 

2017 року Юлія Матту займається волонтерською діяльністю в Луганській обласній молодіжній організації «АМІ-Схід». Вона навчає англійської дітей і молодь з інвалідністю (переселенців зі сходу України). За час роботи понад сто її учнів отримали базові знання мови, навчились писати, читати, чути мову і спілкуватись.

У 2018 році Юлія Матту починає працювати в Київській районній бібліотеці ім. О. Герцена на посаді бібліографа, але не полишає при цьому громадську діяльність. В бібліотеці проходять безкоштовні уроки англійської для всіх охочих. Двері бібліотеки відкриті для всіх, хто хоче поспілкуватись, порадитись і змінити докорінно власне життя. Таким чином зароджується новий соціальний онлайн-простір «Matto-school».

Навесні 2019 року Юлія започатковує ще один авторський проект «Бібліотечний туризм», за підтримки газети «Культура і життя». Письменниця подорожує світом з метою дослідити бібліотеки інших країн, поспілкуватись з бібліотекарями світу і об'єднати ці культурні прошарки.

Цікаве про книги Юлії Матту

Про Жашків, що на Черкащині, тепер може довідатися вся Україна. Киянка Юлія Матту  написала книгу під назвою «Жашківські равлики». Хоча в самому Жашкові жінка була лише один раз, але говорить, що ця місцевість на Черкащині не залишила її байдужою.

 

Головна героїня книги  дуже багато подорожувала та чимало бачила в житті, але « … не потрібно шукати заморських принців, чи тих, хто має київську прописку, адже дуже багато гарних хлопців є в різних куточках України. І навіть, якщо це хлопець із села, він може бути ще кращим чоловіком, ніж якийсь принц. А чому равлики? Бо наприкінці головній героїні хочеться равликів і вона шукає їх у Жашкові.»

Як далеко ви можете заїхати у пошуках пригод? Аліна, головна героїня, у пошуках щастя і нових вражень облетіла півсвіту, та лише повернувшись додому в Україну, вона нарешті знайшла те, що шукала: кохання, враження, розчарування і безцінний життєвий досвід. Та хіба ж тільки це... В один день вона вирішила змінити своє життя повністю, довести собі і світові, що можна отак увесь час чекати щастя і клясти обставини, а можна, махнувши рукою на обставини, сісти в літак і полетіти в Мексику...

Подробнее на livelib.ru: https://www.livelib.ru/book/1002325979-zhashkivski-ravliki-yuliya-mattu

 «Коли злітають літаки»

«Не відкривайте цю книжку, якщо ви не любите Стамбул!!! Тому що вона пахне Босфором і смаженими каштанами, кебабом і апельсинами. І не тільки… Вона про людей, яких доля зводить або, навпаки, розводить… бо так потрібно… комусь вгорі… Про відчуття провини, які нас гризуть, і про право обирати, яким ми не завжди користуємось. В ній є співи муедзинів і шум турбін літаків. Вона про те, що наші літаки злітають саме тоді, коли ми до цього готові…»


читай на livelib.ru: https://www.livelib.ru/book/1004856703-koli-zlitayut-litaki-yuliya-mattu

 Мрії збуваються з «Багалією»!

Якщо ви раніше брали до рук «Жашківські равлики» авторства Юлії, то, навіть розгорнувши книгу посередині, зможете впізнати характерний легкий для сприйняття стиль. Юлія Матту, ніби грається з читачем, заманюючи його в колізії сюжету. Ви побуваєте в ультрамодерновому Дубаї, мандруватимете розпеченими барханами пустелі, повернетеся у розкішно-зелені Карпати, пірнете в нервово-напружену атмосферу київського офісу й зазирнете в операційну медичного центру. Які стежки приведуть головну героїню Соломію до щастя і як відчути, що ось воно? Доля іноді підкидає сюрпризи і вже важко зрозуміти, де гра фантазії, а де реальне життя… З книгою вам точно не буде нудно. Рушайте в мандри разом з «Багалією» і проживайте неймовірні миті пригод і щастя!

 

Детальніше: https://www.yakaboo.ua/ua/bagalija.html?gclid=Cj0KCQjwpdqDBhCSARIsAEUJ0hPEeqkycgoriwW1Kc5n5hnQeQQX4NxIxvcFTWj88DB1TUp48ZXMmwkaAgzREALw_wcB

 Матту не пише про душевні терзання своїх героїнь, вона закликає читачів дивитися на світ широко розплющеними очима й всотувати усіма шпаринами тіла й фібрами душі неповторні миті буття. Не боятися змінити життя, поставити на кін примарну стабільність в пошуках нових вражень і можливостей. Вони неодмінно змінять вас й вирвуть з полону розчарування, тривог і буденності. Перед вами відкриються далекі горизонти і ви побуваєте в Дубаї, Карпатах, Акапулько, Барселоні, Жашкові. Головне – не боятися мріяти і діяти!

 Юлія Матту пише про щастя й про те, що для цілеспрямованої людини неможливого немає.



 

Комментариев нет:

Отправить комментарий