суббота, 22 мая 2021 г.

 

22 травня Міжнародний день біологічного різноманіття

«Якби природа мала стільки законів, скільки має держава, сам Господь не в змозі був би керувати нею»

Л. Берне

               

Цей день покликаний покращити розуміння значення біорізноманіття та важливості його збереження.


Треба знати

Під поняттям «біорізноманіття» розуміють сукупність усіх видів живих організмів (від бактерій до ссавців), невід’ємною частиною яких є людина.

       

          

Дещо з історії

В 1992 році була прийнята Конвенція про біологічне різноманіття на спеціальній Конференції з прийняття узгодженого тексту даного документа. Починаючи з 1994 року і до 2000 року Міжнародний день біорізноманіття відзначався 29 грудня, тобто в день, коли вступила в силу Конвенція про біологічнерізноманіття. 20 грудня 2000 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 22 травня Міжнародним днем біологічного різноманіття (International Day for Biological Diversity).

                                  

Цьогорічною темою є гасло «Ми – частина рішення», що є продовженням минулорічної теми «Наші рішення – в природі», яка послужила нагадуванням про те, що збереження біорізноманіття є відповіддю відразу на кілька викликів сталого розвитку від природоорієнтованих рішень до клімату, від безпеки водних ресурсів до проблем здоров’я й харчування.


В реаліях, коли глобальне співтовариство вимушене переглянути своє відношення до навколишнього природного середовища, одне є певним: незважаючи на всі наші технологічні досягнення, ми цілком залежні від здорових і різноманітних екосистем для забезпечення себе водою, продуктами харчування, медикаментами, одягом, паливом, енергією та, зрештою, притулком. Гасло «Наші рішення - в природі» підкреслює надію, солідарність та важливість спільної роботи на всіх рівнях для побудови майбутнього життя у гармонії з природою.

Щорічне відзначення Міжнародного дня біологічного різноманіття – чудова нагода ще раз згадати про необхідність збереження біорізноманіття та усвідомити відповідальність за збереження цієї дорогоцінної спадщини для нинішніх та прийдешніх поколінь.

                                              
Більше інформації щодо Міжнародного дня біорізноманіття можна знайти за посиланнямиeko-zmi@adm-pl.gov.ua.



 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий