среда, 3 марта 2021 г.

 

І знову про котів…

Кототерапія - як вусаті лікують людей?


Домашня кішка є одним із найдосконаліших витворів природи! Пухнасті улюбленці знижують артеріальний тиск, рятують від мігрені, стимулюють загоєння травм. Вони знімають втому і стрес, допомагають при безсонні, ревматизмі.

Лікувальні властивості кішок були доведені вченими. Вони встановили, що коли погладжувати улюблену кішку кілька хвилин, нормалізується тиск і пульс.

Чотириногі знахарі безпомилково визначають хворе місце, намагаються притиснутися до нього або лягти на нього, після чого біль на зразок вщухає і хворому стає легше. Це здається незрозумілим, однак вчені-біоенергетики вважають, що у кішок дуже потужні екстрасенсорні здібності: кішка бачить ауру людини, і в разі потреби здатна її "вилікувати".


 Кицьки краще впливають на нервову систему і внутрішні органи, а коти - відмінні цілителі радикуліту, остеохондроза й артроза.

Коти врівноважують психічний стан

Медики стверджують, що погладжування котів заспокоює збуджену нервову систему людей з психічними розладами. На другому місці – власники собак.

Найкраще для ролі психотерапевта чи невропатолога підходять довгошерсті кішки – сибірські, ангорскі, перські, бірманські, норвезькі лісові кішки. Вони також допомагають від безсоння, дратівливості, депресії.

 Вченими давно відомо про позитивний вплив кішок на дітей, хворих на аутизм. Встановлена пряма залежність між участю кішок в лікуванні хворих на шизофренію і стійкістю позитивних результатів лікування. Біо кішок сильніше, ніж котів.

Котяче муркотіння сприяє загоєнню ран

Коти муркочуть у діапазоні спеціальної терапевтичної вібрації – у частоті від 25 до 150 герц. При цій частоті найкраще відновлюються котячі м'язи і кістки. Але ці хвилі також підходять і для людей. Дослідили, що котячим муркотінням можна вилікувати переломи кісток, відновити пошкоджені м'язи. Окрім цього, перські кішки здатні полегшувати біль у суглобах і симптоми остеохондрозу.

Покращують травлення

Для травлення корисно гладити кішок. Короткошерсті або безшерсті породи (сфінкси, сіамські, абіссинські, корат, єгипетські мау) зазвичай краще за інші породи лікують хвороби шлунково-кишкового тракту і сечостатевої системи.

Вони також лікують хвороби печінки, нирок, гастрит, коліт.

 Роблять голкотерапію

Кішки здатні бути й «голкотерапевтами»: коли вони вилазять на господаря і випускають кігтики, то подразнюють рефлексогенні зони, як на сеансі голкотерапії.

Біоенергетики

Кожна кішка має таке місце на тілі свого господаря, куди зазвичай любить вмощуватися. Цим самим коти ніби «сканують» проблемні місця і лягають на них, щоб лікувати.

 https://gazeta.ua/articles/edu-and-science/_kototerapiya-yak-vusati-likuyut-lyudej/740620

 Цікаво знати…

 Звуки кішки діють заспокійливо на людину, підвищують імунітет і знімають біль.

 Статистика також стверджує, що людина, котра має кішку, спілкується з нею в кілька разів більше за часом, аніж з найближчими  людьми, у середньому від 30 до 120 хвилин у день.

Великий емоційний вплив кішки мають і на письменників, вчених, громадських діячів. Протягом  всієї історії людства відомо безліч фактів, коли знаменитості всією душею прикипають до своїх улюбленців. Так, Віктор Гюго ніжно любив свого Гавроша, кардинал Рішельє залишив спадок своїм чотирнадцятьом котам, Ернест Хемінгуей обідав з кішками за одним столом, а лікар-гуманіст Альберт Швейцер рятувався від туги, граючи на органі для своїх кішок.

 

От що цікаво. Наші пращури мали звичай: у новий будинок першим пускати кота, тому що він бачить домовика. Кіт спокійно увійде в кімнату, якщо там немає нечистої сили. Але якщо він відмовляється увійти, то цим він показує, що і людям він не радить переступати цей поріг. 

 ada.fm/2015/11/03/pro-lyudey-tvarin-yak-koti-nas-lkuyut.html

А як вважають лікарі?

Вчені з американського Університету Міннесоти виявили позитивний вплив котів на здоров'я їхніх господарів. Зокрема, люди, в яких живе кіт, на 40% рідше страждають на серцеві напади.

Інша статистика показує, що любителі вусатих звертаються до лікарів майже у 5 разів рідше, ніж ті, у кого котів немає. Також кошатники живуть у середньому на 10,3 року довше, ніж інші.

Уперше глибокий аналіз впливу кішок на людину провели в 1970-х роках. Каліфорнійські вчені хотіли з'ясувати, чи лікують коти людей. Тоді ж з'ясували, що так ефективно, як кіт, з лікуванням не справляється жодна домашня тварина.

Звичайно, найкращий спосіб лікування за допомогою кішок це любити свою кицю, вчасно її годувати і тим, що їй корисно, не забувати частіше гладити її, і не проганяти, коли кішка приходить до Вас.

 Коли в людини все добре, кішка не буде їй докучати. Але якщо кішка завзято стрибає до Вас, напевно у Вас назріває невідчутна поки що проблема. Просто дайте своїй улюблениці розв'язати Вашу проблему максимально приємно для Вас сеанс погладжування, Вам приємно, а тим часом без усіляких пігулок, без хворобливих процедур і неприємної діагностики Ви лікуєте  хворобу, що розвивається, знімаєте стрес, що може призвести до "поломки" слабкої ланки, захищаєтесь від енергоінформаційного нападу.


 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий