пятница, 19 марта 2021 г.

 

Цікаво знати…

Що таке квілтінг?

Квілтінг – це цікавий вид рукоділля. Створюється багаторівневий виріб, наприклад, ковдра, де верхній шар – створене своїми руками декоративне полотно в техніці печворк (зі шматочків тканини), укріплене стібками. Якщо тканина використовується для створення ковдри, то воно може бути з прошарком з синтепону.

                                       
Стібки можна робити як на швейній машинці, так і вручну. Виріб в техніці квілтингу обов'язково повинно бути простьобаний.

 До речі,

такий вид виготовлення полотен був відомий ще в 15 столітті в Японії, Китаї, в Італії та Англії. Ціни на тканину в той час були високими і тому цінувався кожен шматочок тканини. Маленькі клаптики зшивали разом до отримання полотна, з якого потім виготовляли ковдри та одяг.

 
Історія квілтінга

Стьобана тканина існувала задовго до нашої ери. Ще в Єгипті були знайдені стьобані шати, якими була прикрашена статуя фараона.

В Європу мистецтво стьобаного шиття прийшло із хрестоносцями з Близького сходу. Стьобаний одяг лицарі використовували для того, щоб захистити себе від ушкоджень. Найстарішу ковдру в техніці квілтінга, яка збереглася, вчені відносять до 14 століття.

В США квілтінг прийшов разом із переселенцями-англійцями.

У середині 19 століття квілтінг набув значної популярності.

                                             
Сьогодні квілтінг – це унікальне мистецтво. Безліч людей в різних країнах захоплюються цим красивим і корисним рукоділлям.

 Цікаво знати, що…

Роботи, виконані в техніці квілтінга, називають квілтами, а людей, які займаються цим рукоділлям – квілтерами.

 Цікаво що

Квілтінг називають ще «печворк у форматі 3D»    


 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий