воскресенье, 1 мая 2022 г.

 

Традиції українського народу

Про легендарні писанки України


У Львові біля собору Юра виставили легендарні писанки, які уціліли після знищення російськими військами ландшафтного парку "Добропарк" у Макарівському районі на Київщині.

Про це у Фейсбуці повідомила голова Львівської районної державної адміністрації Христина Замула, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що ці писанки малювали митці зі всієї України, і тепер із 585 залишилося лише 140.

«Їх було 585… Писанок, що розписували автори з цілої України. Вкладаючи у цей свій витвір нашу історію та традиції, свої мрії про мир і добро. Війна та окупанти знищили Добропарк, там донедавна були активні бойові дії. Але 140 писанок дивом вціліли», - написала Замула.

Писанки виставляли починаючи з 2016 року на Софійський площі в Києві та в Добропарку. У 2017 році вперше привозили на Львівщину.

Виставка триватиме з 1 по 6 травня у Львові біля Собору св. мЮра, а далі поїде у громади Львівщини 👉http://surl.li/bwthd

 
Мистецька акція «Писанки відродження» триватиме до 6 травня. Акція спрямована  на підтримку й популяризацію українських народних традицій, розвиток народного мистецтва, вивчення культури та історії українського народу.

https://portal.lviv.ua/news/2022/05/01/do-lvova-pryvezly-vtsilili-hihantski-pysanky-malovanky-z-kyieva

 

«Писанки – це символ життя. Я хочу, щоб ці писанки, які відчули на собі страшну війну, стали справжнім оберегом нашої великої держави!», – повідомила ініціаторка акції з писанками війни у Львові, начальниця Львівської районної військової адміністрації Христина Замула.

https://portal.lviv.ua/news/2022/05/01/do-lvova-pryvezly-vtsilili-hihantski-pysanky-malovanky-z-kyieva 

 



Комментариев нет:

Отправить комментарий