воскресенье, 15 мая 2022 г.

                  Литовська художниця малює картини про війну, 

                             військових та долі українців

Художниця Беата Куркуль – за національністю полька, народилася у Литві, а після одруження з українцем залишилася на його Батьківщині. За вісім років Україна для мисткині стала другою домівкою.

З початком війни Беата взялась допомагати бійцям. Разом з чоловіком почали волонтерити, тісно спілкувалися з прикордонниками. Жінка почала створювати картини за допомогою комп’ютерної графіки у режимі 2d. У роботі використовує графічний планшет, електронне перо та низку різних програм. Вони дозволяють зімітувати багато технік живопису, від масла до акварелі.

Зображає на них звичайних бійців, кожного зі своєю історією. Роботи Беати надзвичайно популярні у мережі, їх можна побачити на волонтерських сайтах та білбордах. Завоювала прихильність багатьох картина із зображенням прикордонника з дитиною на руках.

 
Ще 26.07.2016 в Одесі відкрилася виставка литовської художниці Беати Кулак, присвячена прикордонникам – учасникам антитерористичної операції.

Художниця створила цикл робіт «Кордон», на які її надихнули події, пов’язані з АТО.

Її картини мають надзвичайну енергетику. Українські воїни на полотнах художника перетворюються в містичні персонажі. Образи, які увібрали в себе мужність і незламність кількох поколінь захисників Вітчизни. Яскраві почуття викликають картини, присвячені прикордонникам, які влітку 2014-го, тримали оборону на українсько-російському кордоні.

 Саме на базі Одеського прикордонного загону була створена 5-а мотоманеврова група, яка «прикривала» адміністративний кордон з Кримом, а згодом була направлена на Донбас.
 Відзначається, що полька Кулак є громадянкою Литви, вона художник і волонтер, медик – за фахом. Жила і працювала в Києві. Під впливом подій в Україні створила серію картин на військову тематику, зокрема присвячених прикордонникам і Збройним Силам України.


Комментариев нет:

Отправить комментарий