пятница, 8 апреля 2022 г.

 

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ДИТЯЧІ КНИГИ ТА ЇХНІХ АВТОРІВ

·                     Ганс Крістіян Андерсен вважав, що його казки написані не тільки для дітей, але й для дорослих.

·                     «Колобок» вважається суто слов’янською казкою. Проте подібний сюжет зустрічається в оповідях інших країн. Так, в США, це була казка про пряничного чоловічка, якого також з’їла лисиця. Аналогічні казки можна віднайти в німецькому, англійському та середньоазійському фольклорах.

·                     Відомі німецькі казкарі брати Грімм також були видатними вченими-філологами та засновниками науки германістики. Письменники брали активну участь у створенні першого словника німецької мови.

·                     Самуїл Маршак часто використовував в дитячих казках події, пов’язані з вогнем. Наприклад, «Дім кицьки», «Пожежа», «Розповідь про невідомого героя». І це зовсім не випадково, адже в дитинстві сам автор став ледь не став жертвою пожежі. Ця подія закарбувалася у спогадах майбутнього письменника та яскраво відбилася в його творчості.

·                     Авторка багатьох дитячих творів, відомих у всесвітній літературі, Астрід Лінгред, володіла навичками стенографістки. Тому багато її робіт, а зокрема «Пеппі – Довга панчоха» спочатку була застенографована.

Імена цих письменників навіки вписані до історії світової культури як тих, хто приніс щось нове в дитячу літературу. Крім творів вищевказаних казкарів, рекомендуємо вам також почитати своїм дітям наступні шедеври класиків дитячої літератури:

·                     Алан Мілн, «Вінні Пух і всі-всі-всі»;

·                     Доктор Сьюз (Теодор Сьюз Гейзел) «Про Грінча, який украв Різдво!»;

·                     Туве Янссон, «Країна Мумі-тролів»;

·                     Всеволод Нестайко, «Тореодори з Васюківки»;

·                     Корній Чуковський, «Лікар Айболить»;

·                     Микола Носов, «Пригоди Незнайка та його друзів»;

·                     Наталя Забіла, «Ясоччина книжка» та ще багато інших.

https://daytoday.com.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-dytiachoi-knyhy/

 



Комментариев нет:

Отправить комментарий