воскресенье, 19 февраля 2023 г.

 Міжнародний день перетягування канату

19 лютого святкують досить цікаве свято – Міжнародний день перетягування канату.

Українці здавна дуже любили різні розваги. Перетягування канату було улюбленою розвагою навіть на такі великі свята як Великдень та Зажинки. Це також було улюбленою розвагою козаків.

Сьогодні ця розвага користується великою популярністю серед школярів. Якщо раніше це було тільки для хлопців, то сьогодні дівчата також пробують свої сили в цій стародавній забаві.

Цікаво знати

Цей вид спорту існував вже тисячі років тому. Даний факт підтверджується стародавніми малюнками, які знайшли в Єгипті, Греції, Китаї, Японії. Ці вправи воїни виконували під час тренувань. Перетягування канату вважалося чудовою можливістю для покращення сили м’язів, витривалості та стійкості.

А ви знали, що…

З 1900 до 1920 року це була офіційна дисципліна на Олімпійських іграх, що мала дуже гарний потенціал та була націлена на злагоджену командну роботу. Участь у змаганнях могли брати тільки чоловіки. У такий спосіб вони перевіряли, хто дужчий та спритніший.

Як окремий вид спорту «Перетягування канату» було представлено лише на V Олімпійських іграх, а перемагали найчастіше спортсмени з Великобританії. На інших Олімпійських іграх перетягування канату вважалось дисципліною легкої атлетики.

У наші часи це вважається аматорським видом спорту. На ярмарках та інших розважальних заходах часто можна побачити цю веселу гру. Проте у світі перетягування канату користується неабиякою популярністю. У США навіть є Асоціація з цього спорту, а на сайтах Міжнародної федерації перетягування канату можна дізнатися дати офіційних турнірів, що проводяться протягом року.

Джерело:

https://daytoday.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-peretiahuvannia-kanatu/

Комментариев нет:

Отправить комментарий