понедельник, 13 марта 2023 г.

 13 березня

День парасольок відкритих в приміщенні

Ви напевно часто чули, що розкрита парасолька в домі – це на біду. Давайте розберемося, звідки могли взятися такі забобони.

1. Розкривати парасольку під дахом не можна! Це повір'я прийшло зі стародавнього Риму. Ґрунтується воно на легенді, за якою склепіння власного будинку обрушилися на голову однієї з його мешканок, після того, як вона випадково розкрила парасольку, 

2. Ще відкрита парасолька в будинку є символом бідності і може притягувати до людини матеріальні труднощі. Ця прикмета пов'язана з тим, що за старих часів бідняки відкривали парасольку в будинку під час дощу, оскільки у них не було коштів зробити ремонт і залатати дірки в стелі.

3. За народними повір'ями, відкриваючи парасольку в приміщенні, ви можете образити домашніх духів, які захищають вас від негараздів, і тоді хорошого не чекайте.

Як же просушити мокру парасольку, не розкриваючи її в приміщенні?

Рекомендується завжди сушити парасольку в закритому стані, але не повністю зібраною, тоді тканина і висохне, але і не розтягнеться. З іншого боку, це може бути застосовано тільки до старих парасольок, з натуральної тканини. Сучасні ж синтетичні можуть витримати будь-яке навантаження в різному стані, закритому чи відкритому.

Чому не можна відкривати парасольку в приміщенні?

А все досить просто йде насправді. Просто раніше парасолі робили з натуральних матеріалів. І в такому випадку, розкривши парасольку і залишивши її в такому положенні, власники цього предмета ризикували отримати з ранку його в зовсім розтягнутому стані. Звідси і починаються прикмети, пов’язані з розкритою парасолькою в будинку, які обіцяють нещастя.

Не розкривайте парасольку в квартирі!

Найвідоміша прикмета – розкрита парасольку в будинку до біди – може мати ще й інше походження.

Не тільки тому що парасолька швидше зіпсується, і це викличе нові витрати на покупку нової. Ще одна версія походження даної прикмети – досить великий і громіздкий предмет, який часто не стоїть посеред кімнати, і як наслідок, заважає пересуватися по ній. В такому випадку, є підвищена небезпека зачепити щось, вазочки, статуетки, дзеркала, і розбити їх. Що, природно, небажано.

Якщо ви залишаєте свою парасольку відкритою для просушування в кутку вашого офісу і вам трохи не по собі, ви, ймовірно, не самотні. Але 13 березня ви можете бути абсолютно спокійні з цього приводу, адже сьогодні День парасольок відкритих у приміщенні і в цьому немає нічого страшного!

 

Джерела:

https://www.asrtosonet.top/2017/09/rozkryta-parasolka-v-budynku-prykmety.html

https://maximum.fm/chomu-ne-mozhna-vidkrivati-parasolku-v-primishchenni_n200681

Комментариев нет:

Отправить комментарий