пятница, 31 марта 2023 г.

 З історії фломастера

Флома́стер це писальний прилад для писання та малювання за допомогою чорнила, що витікає з резервуара до наконечника з пористого матеріалу.

Звідки ця назва

Слово «фломастер» походить від назви торгової марки «Flo-Master» компанії «Cushman & Denison», яка почала випускати під таким брендом «багаторазові ручки» у 1951 році.

За другою версією, це слово походить від назви іншої торгової марки «Flowmaster», яка випускала чорнила.

Назва «фломастер» закріпилося за цим приладом не тільки в українській та російській, але й деяких інших мовах: польській (flamaster), білоруській (фламасцер), хорватській (flomaster), сербській (фломастер/flomaster), і навіть литовській (flomasteris).

Звідки ж взялися фломастери

Ці кольорові палички знайшли свій початок ще в Стародавньому Єгипті. Коли проводилися розкопки в гробниці Тутанхамона археологи знайшли олівець з міді, всередині якого була тростинка, змочена в чорнилі. Це був прототип сучасних фломастерів.

Багато років ця ідея, яка, здавалося, лежала на поверхні, була ніким не займана. І тільки в 1972 році японець Юкіо Хорі створив щось на зразок єгипетських олівців з міді, додавши спеціальний наконечник, який контролював потік чорнила.

 

http://allforchildren.com.ua/where1-61.htm

https://office-mix.com.ua/ua/i/istoriya-flomastera/


Комментариев нет:

Отправить комментарий