суббота, 11 марта 2023 г.

 Хто такий Люцифер: історія занепалого ангела

Є багато імен демонів, які протягом тисячоліть служили для того, щоб сіяти страх у віруючих. Люцифер – один із найвідоміших. Іудаїзм і християнство розглядають цю фігуру з різних поглядів. Для християн ім’я Люцифер і Сатана зводиться до однієї й тієї самої сутності, для євреїв вони різні.

Слово Люцифер означає «носій світла». Католицька віра точніше визначила хто такий занепалий ангел Люцифер – це зосередження та сукупність зла у світі та в серцях людей.

Відповідно до біблійної історії, Світлоносний ангел був найкрасивішим і наймудрішим у небесному царстві, вишуканим творінням Бога. Серед епізодів релігійної книги виділяється уривок, що приписується пророку Ісаї, в якому він говорить про Люцифера як про занепалу вранішню зірку (мається на увазі планета Венера), яка є передвісником світанку. Люцифера визнано в Апокаліпсисі драконом (хоча його ім’я згадується як Сатана), чий хвіст тягне небесні зірки, що є занепалими ангелами, і який переможений архангелом Михаїлом.

Про що розповідає легенда:

Відповідно до легенди його існування вважалося найвищим творінням Бога. Люцифер був ангелом-херувімом, чий розум і краса не мали собі рівних.

Як херувим, Люцифер правив народами і виконував функцію зберігача зірок та світла. Але сутність цього ангела перевершувала його почесне становище.

Його цінували як дорогоцінну істоту, проте його дух був сповнений зарозумілості та гордині.

Люцифер визнавав, що його якості набагато перевершують однолітків, а він хотів бути рівним своєму творцю.

Ось чому Люцифер почав формувати армію з ангелів, які йшли за ним і були готові боротися разом із ним.

Почався великий заколот, у якому Люцифер прагнув скинути Бога зі свого престолу.

Однак Люцифер був переможений, позбавлений всіх своїх якостей і кинутий у безодню.

Згідно з християнством, Люцифер став Сатаною і його мета, як сказано в писаннях, полягає в тому, щоб спокусити тих, хто дотримується Божих заповідей, і ввести в їхню власну темряву.

Ось чому, відповідаючи на запитання «хто такий Люцифер?», мається на увазі персонаж, який являє собою ідеологію зла, спокуси, жадібності, зарозумілості та підбурювання темної сторони, що спочиває в душах людей.

https://pro-cikave.com.ua/hto-takyj-ljucyfer/


Комментариев нет:

Отправить комментарий